MARCEL IN KENIA

De afgelopen 3 maanden ben ik samen met mijn vrouw namens Stichting4Life in Kenia geweest. Ik vertel je graag meer over wat we bereikt hebben en natuurlijk hoe je zelf mee kunt helpen!

drie maanden in Kibera

Sinds 2007 ondersteunt Stichting4Life onderwijsprojecten in Kibera, Nairobi, een van de grootste sloppenwijken in Afrika. Jaarlijks bieden wij steun aan ongeveer 1.000 kinderen. Dit doen wij met een vrijwillig bestuur vanuit Nederland en een lokaal team in Kenia. Normaal gesproken zijn we 1 of 2 keer per jaar kort in Nairobi, maar dit jaar zijn Caroline en ik voor een periode van 3 maanden afgereisd. Onze bezoeken aan Kenia worden overigens altijd door onszelf bekostigd; alle ontvangen fondsen gaan volledig naar de projecten in Kenia.

De afgelopen 3 maanden waren een geweldige ervaring voor ons. We hebben vooral nauw samengewerkt met ons lokale team en de 4 scholen die wij steunen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met een andere school in Kibera, genaamd Ushirkia, zodat kinderen van onze twee lagere scholen een soepele overgang kunnen maken. Wij zijn er ook in geslaagd om sterke banden te leggen met andere organisaties die actief zijn in Kibera, met als doel om samen te werken. We hebben ook vooruitgang geboekt in onze ambitie om de focus te verleggen naar vervolgonderwijs en uiteindelijk studenten te helpen bij het vinden van werk. Daarnaast hebben we contacten gelegd met lokale Keniaanse en internationale bedrijven/organisaties om een deel van onze financiering naar Kenia te verschuiven.

Na het zetten van deze belangrijke stappen hebben we een duidelijker beeld gekregen van onze toekomstige richting. Hiervoor kunnen we alle steun gebruiken!

Sponsor Stichting4Life

Er zijn verschillende manier om Stichting4Life te steunen. Bijvoorbeeld door een kind te sponsoren om naar school te kunnen gaan of een bijdrage te leveren voor specifieke projecten, zoals het realiseren van lunches en schoon water of schoolboeken voor scholen. 

Daarnaast kan je ook als bedrijf je steentje bijdragen, waarmee je als organisatie directe impact hebt op de levens van degenen die het het hardst nodig hebben en daarnaast het merk versterkt door het tonen van maatschappelijke betrokkenheid.

JA, IK WIL GRAAG BIJDRAGEN!

JA, Ik wil graag bijdragen!

Copyright © 2024 SCM Executives

| Privacy | Algemene voorwaarden | Code of conduct | Website by Pursuit