PRIVATE EQUITY

In logistiek, productie en handel

Executive Search en Interim Management voor PRIVATE EQUITY

Met logistieke-, productie- en handelsorganisaties in het portfolio, bent u als Private Equity organisatie op zoek naar leiders die een sterk operationeel fundament kunnen neerzetten en een organisatie kunnen begeleiden door een bepaalde transformatie.

SCM Executives kent de dynamiek en kenmerken die gepaard gaan met versnelde groei. Om succesvol te zijn, heeft u ondernemende leiders nodig die de koers kunnen bepalen en resultaten kunnen boeken, ook in turbulente omstandigheden. Met onze diepgaande kennis van supply chain en logistiek zorgen we voor de duurzame invulling van sleutelposities binnen de organisatie op een cruciaal moment.

Supply Chain als basis voor waardecreatie 

Organisaties staan ​​voor uitdagingen die grote impact hebben op hun Supply Chain en operations. Factoren als de pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben reeds tot hogere vrachtkosten, arbeidstekorten en lagere transportcapaciteit geleid. Inflatie en recessies hebben het systeem nog verder onder druk gezet. 

Het goed inrichten en heroverwegen van de Supply Chain en operations van een organisatie is essentieel om waarde te creëren en snelle groei te kunnen realiseren. Dit vraagt om de juiste mensen op de juiste plek. 

NEEM DIRECT CONTACT OP

Sectoren

Binnen de wereld van Supply Chain en Productie zijn wij actief in de volgende sectoren:

automotive

Chemical
oil & gas

ecommerce

FMCG & food

industrial

packaging

fashion

healthcare 

high-tech

retail & wholesale

De juiste leider maakt het verschil

Het managen van complexe productie- en goederenstromen raakt alle aspecten binnen productie- en handelsorganisaties. Wij helpen private equity bij het zoeken en vinden van de juiste leider voor organisaties in hun portfolio. Senior professionals die verantwoordelijk zijn voor de volledige supply chain en operations of voor een fundamenteel onderdeel hiervan en die passen bij het type transformatie dat moet worden doorgemaakt.

Hierbij kunt u denken aan:

 • Algemene (supply chain) leiderschapsposities
 • Leiderschapsposities op het gebied van inkoop, productie, opslag, distributie of planning
 • Leiderschapsposities voor nauw betrokken expertises, zoals op het gebied van IT, robotisering & digitalisering, HR of legal.

Op zoek naar de juiste leider voor uw organisatie? Ontdek onze diensten.

Waarom SCM Executives?

Logistieke dienstverleners, productiebedrijven en handelsbedrijven hebben te maken met complexe productie- en goederenstromen. Dat vraagt om specifiek en gespecialiseerd leiderschap. SCM Executives is uw inhoudelijke sparringpartner voor senior leiderschapsrollen. Met meer dan 15 jaar ervaring kennen we de complexe wereld van de logistiek, productie en handel door en door. Via ons zorgvuldig opgebouwde netwerk krijgt u toegang tot de beste leiders. Leiders die we selecteren op basis van onze unieke 360˚ alignment methode.

BEL MIJ TERUG

Een complex leiderschapsvraagstuk? Laat gerust uw gegevens achter en wij nemen graag contact met u op.

  We doen ons uiterste best contact met u op te nemen op de dag en het tijdstip van voorkeur, maar kunnen dit niet garanderen.

  Ons track record 
  spreekt voor zich

  Ontdek hier een greep uit succesvol vervulde opdrachten voor logistieke-, productie- en handelsbedrijven.

  COO

  Een van de grootste onafhankelijke distributeurs in verpakkingen.

  Onze klant is een van de grootste onafhankelijke distributeurs in verpakkingen, disposables en bedrijfsbenodigdheden in Europa. De business units  binnen de organisatie zijn toegespitst op de markten Retail & Service, Industrie, Horti- & Agriculture en Export.

  De functie van Chief Operating Officer (COO) draagt, samen met de CEO en CFO, de eindverantwoordelijkheid voor de leiding en continuïteit van het bedrijf.  Het betreffende bedrijf zit middenin een grootschalig veranderingstraject. Het optimaliseren van de Supply Chain en logistieke organisatie, waarbij processen en middelen een zeer belangrijke rol spelen. Binnen het bedrijf is sterk behoefte om een directielid toe te voegen die verantwoording draagt voor het primaire proces binnen de organisatie, het effectief en efficiënt verloop van operaties binnen de organisatie en het verwezenlijken van een optimale Supply Chain. De COO is sparring partner bij het oplossen van strategische, vaak technische, maar ook financiële en commerciële kwesties.

  Operations Director EMEA

  Wereldwijde fashion/sport producent

  Onze opdrachtgever is een toonaangevend global sports-fashion bedrijf. De missie is om de wereld te voorzien van technisch geavanceerde producten ontworpen met een superieure structuur, exclusieve vochtregulatie en bewezen innovatie.

  De Operations Director EMEA zal duidelijk en tijdig inzicht geven aan alle business units met betrekking tot alle relevante risico's en kansen. Deze positie is de link tussen het EMEA sales team en het wereldwijde supply chain team. Deze positie zal een sterke leidende rol binnen EMEA HQ omvatten en treedt op als spreekbuis voor alle EMEA-operaties met senior management.

  Supply Chain Directeur EU

  Producent van industriële apparatuur

  Onze klant is de gezondheidszorg divisie voor Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika, en biedt producten en diensten aan klanten in meer dan 70 landen via een krachtig distributienetwerk. De gestaag groeiende omzet bewijst het succes van het bedrijf en de expertise die zij hebben in hun vakgebied. Ze zijn marktleider op het gebied van elektronische bloeddrukmeters voor zowel privé als professioneel gebruik. In deze specifieke markt hebben ze een langdurige reputatie van hoge kwaliteit.
  Onze klant heeft zware focus op het gebied van supply chain management en customer relation management en is in staat om de hoogste kwaliteit te leveren.

  De Supply Chain Directeur zorgt ervoor dat de Supply Chain afdeling presteert op een optimale manier. Hij/zij is verantwoordelijk voor de EMEA Supply Chain strategie (definitie en uitvoering), de supply en demand planning (forecasting, planning, inkoop, voorraadbeheer en master data), fysieke distributie (transport, opslag en regionale assemblage/toegevoegde waarde diensten en de klantenservice (orderverwerking en klachtenbehandeling). Te allen tijde tegen minimale kosten en optimale investeringen, op basis van de vastgestelde en goedgekeurde budgetten en binnen de richtlijnen

  Nieuwsgierig naar de inhoud van deze opdrachten? We vertellen u graag meer.

  Neem contact op

  deze organisaties gingen u voor

  Copyright © 2022 SCM Executives

  | Privacy | Algemene voorwaarden | Code of conduct | Website by Pursuit

  shirt